Snabbinformation

Datum: 2023-02-01
Tid: 19:00
Dag: Onsdag
Kostnad: Gratis och öppet för allmänheten
Kontaktperson: info@kungsfiskarn.se
Plats: Hålabäcksskolan (aulan), Blomstergatan 6, Kungsbacka

Flugfiskeföreläsning med Johan Klingberg

Välkommen till en trevlig kväll i flugfiskets tecken!

Denna gång gästas vi av Johan Klingberg som är chefredaktör för tidningen Allt om Flugfiske. Redan i tidig ålder väcktes passionen för natur och flugfiske, ett intresse som sedan fört honom till flera spännande platser. Denna kväll kommer vi att få följa med Johan under en hel flugfiskesäsong. Allt har sin början i öringåarna när de stora bäcksländorna visar sig och den stora öringen bryter vattenytan för första gången under året. Därefter får vi ta del av spännande fiskeplatser i såväl Montana, Norrland, Norge och Island. Dessutom kommer han att ge tips om fisketekniker som ökar chanserna att fånga en drömöring, oavsett i vilka vatten vi fiskar i.

Förutom arbetet som tidningsredaktör har Johan skrivit för svensk fiskepress sedan slutet av 1980-talet. Därutöver har han varit en uppskattad instruktör på olika flugfiskekurser under mer än 30 år.

Som vanligt anordnas det ett lotteri med fina priser från Flugfiskeshopen, Fladen Fishing och Garmin. Specialpriser för juniorer utlovas.

Parkering – det finns en del parkeringar precis nedanför och precis ovanför Hålabäcksskolan för de som är ute i god tid. Sannolikt kommer det även att öppnas upp parkeringsmöjligheter på Hålabäcksskolans idrottsplats ovanför gymnastikhallen, alltså den sista byggnaden högst upp på vägen (håll vänster förbi hallen). I övrigt finns det gott om parkeringar längs med hela Syréngatan hela vägen från Adéles gatukök och ända till Hemköps parkering nedanför Hålabäcksskolan – se denna länk. Notera att det är blandat med förhyrda, korttids- och betalparkeringar.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla. Hjärtligt välkomna!