Kungsbacka Sportfiskeklubb

Om föreningen

Kungsbacka Sportfiskeklubb bildades av ett gäng fiskesugna Kungsbackaprofiler 1955. Tyvärr är många av dem borta nu, men klubben är minst lika livaktig nu som då. Klubben har under alla år varit synnerligen aktiv inom tävlingsfisket och har bland annat arrangerat flera SM och DM i havsfiske, och detta med stor framgång. Även flera DM i pimpelfiske har genomförts på klubbens egna vatten, på Stensjön och flera andra vatten runt Kungsbacka. Idag lägger tyvärr de allt mildare vintrarna en del hinder i vägen.

Vi kan även ståta med en svensk mästare i havsfiske, nämligen Göran Olsson som satte hela svenska eliten på plats då vi var värdar för tävlingen som hölls på Fladen, vilket väl nästan räknas som vårt hemmavatten.

Klubben har också haft mycket stora framgångar inom andra havsfisketävlingar som Pater Noster Cup och Langesundsfestivalen och har ibland gjort ”rent hus” bland prisborden i både Sverige och Norge. KSK var under en period på 80-talet distriktsmästare inte mindre än tre gånger i pimpellagserien.

Klubben genomför ett stort antal fiskeresor varje år och enskilda medlemmar åker nästan jorden runt och söker världshavens storvilt. Klubben har också tiotalet egna vatten som är mycket uppskattade av medlemmarna. Vi har båtar vid flera sjöar och vid ena sjön även en stuga som lämpar sig för övernattning. Du fiskar även gratis i Kungsbackaån som medlem i KSK.

Sedan mer än trettio år tillbaka satsar klubben både pengar och ansträngningar på våra fina ungdomar. Tack vare våra engagerade ungdomsledare lär ungdomarna sig både praktiskt fiske och att själva tillverka olika prylar som behövs under fiskesäsongen. Under inomhussäsongen tillverkas bland annat flugor, pimpelkrokar, skryllor och mycket annat. Givetvis lär sig våra ungdomar grunden i allemansrätten.

Vi har en toppenfin lokal i källaren på Ängsgatan nära Tingbergshallen. Kolla gärna runt på vår hemsida och hör av dig till oss om du vill veta mer om medlemskap och klubbens aktiviteter.

Vi ses!