Snabbinformation

Datum: 2025-06-11
Tid:
Dag:
Kostnad:
Kontaktperson: Jan-Åke Palmqvist på 070-517 66 73 eller via e-post janake.palmqvist@gmail.com
Plats: Havöysund

Jubileumsresa till Havöysund i Nordnorge den 11–18 juni 2025

Kungsbacka Sportfiskeklubb fyller 70 år nästa år. Det tänker vi fira genom att bland annat göra en klubbresa till Havöysund 11–18 juni 2025. Havöysund är en ort som ligger väldigt väderskyddat och det är oftast fiskbart oavsett vindriktning. Vi har preliminärbokat 8 båtar (32 platser) med Nordic Sea Angling och detta utskick görs i god tid för att höra om du är intresserad av att åka med.

Kostnaden för resan är ca 13 000 kr/person och då ingår flyg från Gardermoen, båt och boende i Havöysund. Tillkommer gör kostnaden för bränsle, mat och transport till och från Gardermoen. En spötub per team kostar ca 800 kr och är en klok idé. Vill man ha med sig fisk hem är den vanligaste lösningen för det att man bekostar ett extra bagage (ca 300–400 kr). Då kan man ha med exempelvis matvaror på uppvägen.

Kostnaden är baserad på att vi är 4 personer i varje båt och boendet är i 4-bäddshytter. Blir vi tillräckligt många så bokar vi en buss som lämnar och hämtar på Gardermoen. KSK har beslutat att sponsra resan med 25 000 kr, vilket ungefär motsvarar denna busskostnad.

Det är många i klubben som redan varit där och kan lämna tips på fiskeplatser, utrustning mm. Havöysund är kanske mest känt för sina stora hälleflundror. Det är dock ett fantastiskt område för det mesta du kan tänka dig så som stor rödspätta, torsk, kolja och havskatt.

Vi kommer också att ordna en föreläsning i god tid innan avresan. Där kommer vi att visa bilder på båtar, boende och fiskeplatser. Givetvis kör vi också en genomgång på tackel och utrustning. Du kan redan nu läsa mer om campen och vad som väntar dig på detta äventyr på följande länk:
https://nordic-sea-angling.se/destinationer/havoysund/

Hör gärna av dig så snart som möjligt om du är intresserad av att följa med. Inget är bindande förrän depositionsavgiften betalats senast i september 2024. Det är bra om du redan nu funderar ut vilka som du vill bo och fiska med under veckan (4 i varje team), då teamen blir självförsörjande avseende fiske, matlagning etc.

För frågor och anmälan kontaktar du Jan-Åke Palmqvist på 070-517 66 73 eller via e-post janake.palmqvist@gmail.com