Nyhetsbrev april 2020

Nu har fiskesäsongen 2020 startat på allvar i Kungsbacka sportfiskeklubb med strålande väder och många fina rapporter från olika team.    

KM Havsfiske Vandia 26/4  
Nu åker en något begränsad skara till Öresund och KM i Havsfiske
Antalet är i år begränsat till 18 personer och resan ner till Öresund görs enskilt. Detta för att tillmötesgå de rekommendationer som råder i landet för tillfället.
Separat rapport kommer.

Ny kommitté Fångstrapport & Klubbrekord
Vill påstå att fångstrapporten verkligen börjar göra skäl för sitt namn och rapporter som kommer in ökar markant. Kul är att våra sjöar verkar må bra och levererar fisk.   
Först måste vi bara lyfta Robert Randulv som vid abborrfiske lyckades landa en lax i Kungsbackaån på runt 7 kg. Det var vid KSK ungdomsaktivitet som fångsten gjordes, ett klipp ligger på https://www.facebook.com/kskungdom/
Ytligare en urstark lax på hela 20 kg landades av Team Isola och Magnus Durell under trollingfiske i östersjön. Klipp: https://www.facebook.com/teamisolafishing/
Även Ingemar Karlsson har landat en fin Havsöring på hela 61 cm på råö.
och Olof Olsson fortsätter att fiska bra och har rapporterat om fin gös och nu sist en abborre på hela 43 cm. ett axplock från fiskande KSKare.  
Junior då!
Jo de fiskar på bra under hela månaden, Sid Nilsson med mört på 200 gram från kvarndammen. Charlie Jacob bottenmetade upp Smörbult på Smarholmern,
Även Love fick även han en fin smörbult från valda sandö. Och Adam har landat havsöring på 50 (Pb) och 48 cm. 

KSK Ungdom
Aktiviteterna på onsdagarna har dragit i gång i full skala, och med många nya ansikten. Senast räknade jag att vi var minst 28 utspridda längs klipporna på Valda sandö. Riktigt kul att så mång har anslutit till klubben och vill ta del av våra ungdomsaktiviteter. Den 2 maj drar hela gänget till Hökensås för fiske efter regnbåge. Vi har valt att avboka stugorna samt att resan upp sker individuellt familjevis. Rapport kommer senare.  

KSK Filmteam
Vi träffade bröderna Westerberg som arrangerar fiske mot cancer.
De berättar hur arrangemanget uppkom och dessutom en del fisketips för att ta storgäddan i Lygnern.  Klipp: https://youtu.be/cl0tJtgf7N8

Eldsjälar i KSK
Fiskevårdskommitté i Kungsbacka sportfiskeklubb 2020
Att främja och stärka återväxten av öring i våra klubbsjöar är ett hårt arbete som kräver både kunskap och engagemang. Urban Vikenborg och Jonny Jonsson är två av våra eldsjälar i klubben.
-Vi startar i november för att fånga avelsfisk i Skållesjön för att sedan förse kläckrännan med de så värdefulla och befruktade romkornen. Verksamheten startade redan 2013, då genom att kontakta markägare och söka tillstånd hos Länsstyrelsen, både för att få fånga fisk och sedan för att använda kläckrännan. I år kläcktes ca 1400 yngel vilket blir ett betydelsefullt tillskott i våra klubbsjöar.
På grund av den milda vintern i år kläcktes det tidigt i rännan. Det krävs 400 dygnsgrader för att romkornet skall kläckas, vilket gick ovanligt fort i år. 
Se klippet när KSK ungdom blev inbjudna att delta i utsättning av yngel.
Klipp: https://youtu.be/OEYkqKvVLjo

Årsmötet 25/3
Tyvärr tvingades vi att ställa in vårt planerade årsmöte, som skjuts på framtidenStyrelsen arbete fortgår fast i andra mötes forum.

Aktiviteter
25 mars                       Årsmöte i klubblokalen blev inställt (pga Corona)
26 april                        KM-hav med Vandia
1-3 maj                         Skåneresan
2 maj                            Resa till Hökensås med juniorerna
23-24 maj                  PNC (Pater Noster Cup) och SM i småbåtsfiske där KSK är
                                        medarrangör

Förslag ifrån styrelsen att vi lägger årsmötet vid samma tidpunkt som höstmötet. Det blir således två möten vid samma tillfälle.

PNC – planeras att genomföras om inget annat meddelas. Vi följer utvecklingen och ser hur andra klubbar hanterar kommande tävlingar.

Created By Viktor Hjelm Design