Nyhetsbrev maj 2020

Kungsbacka Sportfiskeklubb växer på alla fronter, både inom senior men framförallt inom juniorverksamheten. Familjemedlemskapet som infördes 2020 har visat sig vara en populär medlemsform. Med detta ökar självklart tryck på våra klubbsjöar och lånebåtar, så var rädda om dessa och håll rent och fint runt sjöarna.  Vi är i dag 252 medlemmar i klubben.

Fångstrapport & Klubbrekord
Det är en jämn ström av nya registrerade fångster både från hav och insjö vilket är fantastiskt kul.  http://www.kungsfiskarn.se/fangstrapport/
Vi har några som sticker ut lite extra och det är Mikael Karlssons abborre på hela 1650g ifrån Kungsbackaån. Niklas Eliassons fina gädda på 115 cm fångad i Aspen. Och inte minst Olof Ohlsson med ett nytt klubbrekord med en Faren på hela 650g. KSK Ungdom levererar dessutom frekvent fina rapporter på fångster.

KSK Ungdom
Det har varit en fantastiskt fin månad med mycket fiske, något kyligt dock men regnfritt. Vi rivstartade med att åka till Hökensås och fiska regnbåge.
Det blev en fantastisk dag med stundtals bra fiske för gänget. Vi har därefter fiskat horngädda på röda holmen och Valda sandö. Nu väntar våra insjöar på besök från oss på KSK Ungdom.
Det kan vara bra att veta att ungdomsverksamheten är på onsdagar.
så planerar ni fiske ex. i Äntasjön en onsdag bör ni kolla med Ingmar eller Stefan
Det vore synd om båtarna är upptagna när förväntansfulla ungdomarna kommer till sjön.  

Vrakexpeditioner och 10-gradaren
Några av våra välkända team har varit ute på äventyr i dagarna och rapporterar om fin lubb från 10-gradaren och bra storlek på bleka från vraken Nord Skagen.
KSK-teamen Isola och Fisketeam1 var ute under Kristi himmelsfärdshelgen och fick bland annat bleka upp till drygt 3 kilo och en vitling på hela 1 170 gram. Lägg därtill skäggtorsk och årets första makrillar utanför Måseskär, så var det en trevlig fiskehelg. Vi vet också att det 22/5 fångades makrill i Kungsbackafjorden, så snart är den på gång!
Är du intresserad av fiske på djupt vatten skall du självklart besöka Fladen butiken i Björlanda. Det Robban inte vet om detta fiske är inte värt att veta 

Aktiviteter
-Lilla Edet 5–6 juni
-Lilla Edet 28–29 augusti
-Rödspättatur med Vandia 20 september-Tyvärr har mycket ställts in, så även PNC som nu planeras genomföras i september.

Årsmötet ”Flyttas”Styrelsen beslutade att årsmötet genomförs på samma datum som höstmötet.

Båt Stensjön
Denna är uppe för reparation för tillfället och vi meddelar när denna åter är i bruk.