Nyhetsbrev Mars 2020

Nyhetsbrev Mars 2020

Havsöringspremier
Det är sällan 1 april och havsöringspremieren kommer så lägligt, med ett sådant välbehövligt avbräck och med massa positiv energi. Tänk att nu på onsdag är det äntligen dags för fiske efter västkustens silver.
Passa även på och kika lite på KSK webb och medlemssidorna, fiska med KSK. Där kan du hitta värdefulla tips inför premiären på onsdag.

Öresund
Flera team från KSK har startat småbåtssäsongen med fiske i Öresund. Det är fisketeam1, Isola och Team Olof Olsson som besökt sundet för att testa lyckan.
Rapporter från trippen hittar du på  http://teamisola.blogspot.com/


Ny kommitté
 Fångstrapport & Klubbrekord
Sammankallande: Tomas Petrusson med Markus Lundgren och Martin Ågren i sitt sällskap. 
Att Kungsbacka sportfiskeklubbs största syfte är fiske kan ju inte undgått någon!
Kan då våra medlemmar mer frekvent rapportera sina fångster blir ju klubben mer levande, vi kan kalla det delaktighet vilket ju är målet med en klubb.
Alla fångster tagna av medlemmar kan rapporteras oavsett plats i världen.
Vi har kategorier Junior/Senior saltvatten och Junior/senior sötvatten
Fångstrapport görs i Cardskipper eller webben.

Fångstrapport
Åter igen toppar stekheta Niklas Fångstrapporten med en gädda från Stensjön på hela 115 cm och 10,62kg och dessutom Nytt PB, Stort grattis från KSK

KSK Ungdom
Nu äntligen skall det fiskas! Vi startar nu på onsdag den 1 april med havsöringsfiske.
Viktigt att tänka på är det rådande läget i landet, och av försiktighetsprincip fiskar ungdomarna med föräldrar i små grupper. Behöver nog inte nämna mer om detta utan alla förstår.
SMS går ut till berörda om var vi träffas. Skitfiske på hela gänget!

Årsmötet 25/3
Tyvärr tvingades vi att ställa in vårt planerade årsmöte, som skjuts på framtiden.Styrelsens arbete fortgår fast i andra mötesforum. Styrelsen återkommer med mer information eller en kallelse när vi vet mer om hur årsmötet kan genomföras.

Aktiviteter
Du hittar alla våra aktiviteter på hemsidan:
http://www.kungsfiskarn.se/aktiviteter/

KM Havsfiske Vandia 26/4
 På grund av rådande läge är det osäkert om denna resa kan genomföras, men vi hoppas att situationen förbättras och att vi kan genomföra klubbmästerskapet. Mer information får du när du anmäler dig. Mer info om resan hittar du på hemsidan.

Seatroutopen 18–19 april
Tajtlajns så populära havsöringstävling som är öppen för alla.
En enskild tävling där längsta havsöringen vinner. Här är det även tillåtet att fiska från både flytring och båt dessutom! Mer om tävlingen på nedan länk.
https://seatroutopen.se/anmalan.html

Information från PNC gruppen. SM Havsfiske 23-24 maj
Det kan väl inte undgått någon om den rådande situationen i Sverige.
Vi vill därför informera våra deltagare och samarbetspartners att vi jobbar efter att genomföra tävlingen på utsatt tid i Mollösund. Vi anser att fiske i enskilda båtar till havs inte ökar smittspridningen i landet.  Vi kan komma att behöva göra justeringar i rutiner kring tävlingen för att tillgodose gällande myndighetskrav mm.  Vår förhoppning är självklart att läget har stabiliserat sig i landet och SM i Havsfiske blir något utöver det vanliga, och att ett team skall koras till svenska mästare i havsfiske den 24 maj.

Var rädda om mer därute och glöm inte av er lokala sportfiskebutik  
Handla på webbshopen …de behöver ert stöd nu!
//Kungsbacka Sportfiskeklubb