Petters 10 Fisketips

Nu när fiskesäsongen har dragit i gång på allvar passade jag på att fråga Petter, en av våra ungdomar i klubben. Skulle du vill dela lite fisketips med övriga i klubben, och som stolt KSK,are ställde han självklart upp och delade sina hetaste tips.
Läs och ta lärdom! 

Hej, jag heter Petter, och här är mina topp 10 fisketips:

  1. Ha roligt. En av det viktigaste sakerna när man fiskar är att ha kul. Då får man in mer folk till fisket vilket jag anser viktigt. Du fiskar även mer effektivt om du har kul.
  1. Planera ditt fiske. Jag anser att en av de viktigaste sakerna för ett lyckat fiske är planering. tex. Du kommer till en ny sjö det är april och 2 grader i vattnet. Då står förmodligen gäddorna i djuphålor utanför lekvikarna eftersom dem inte har börjat leka en. Det är ofta ganska segt fiske då så jag skulle gjort flera drifter på en djuphåla hela dagen och bara nöta. 
  1. Ha tålamod. En av det mest klassiska tipsen. Ett bra tålamod är viktigt ibland så har man stått en hel dag och bara nött och inte fått något ens kompisar har gott men du krigar på och det kan vara avgörande.
  1. Fiska med det du tror på. det är viktigt att ha förtroende för det du fiskar med och platsen. Du får mer fisk och fiskar bättre om du tror på det du gör. Du fiskar bättre om du tror på det betet du kör med. Du får också mer fisk om du tror att stället du står på är hett då fiskar du mer effektivt.
  1. Var inte rädd för att testa nytt. Du ska verkligen inte vara rädd för att testa saker som är helt crazy utan ibland är det melodin.  En kodknäckare kan vara och sätta på något super udda eller bara nöta eller veva långsammare eller variera sina spinn stopp. 
  1. Nörda ner dig. Ibland är det bra och bara nörda ner sig i till exempel tjocklek på lina hur det påverkar betets gång och fiskens betende. Eller längd på spöt hur det påverkar mothugget du kan alltså nörda ner dig i bokstavlig talat allt.
  1. Testa dig fram det är ofta bra och bara testa sig fram. tex. Din kompis börjar med stora paddlar och du börjar med jerkbaits och så efter ett tag byter du och din kompis beten så hen kör med tailbeten och du med spinnare .tex.
  1. Var inte rädd och lägga tid på det du tror funkar lägg ner tid på planering och själva fisket allt rekommenderar jag att lägga tid på för ett lyckat fiske.
  1. Flytta dig. Om du fiskar från land eller båt så byt ställen om du inte ser fisk på lodet eller med synen förflyta dig leta betesfisk och struktur det är där fisken står det är inte säkert att fisken stod på samma ställe som igår.
  1. Va en schysst kompis på så sätt är det trevligare och vi får mer folk till fisket = mer fiskevård och det är väldigt viktigt för en hållbar framtid.

          / Petter

Created By Viktor Hjelm Design Studio