PNC 2019

SAMMANFATTNING PATER NOSTER CUP – SEGERN ÄR VÅR!

Den gångna helgen gick Pater Noster Cup av stapeln med utgångshamn Mollösund, och i år hade vi det stora nöjet att kamma hem segern! Som komplement till lördagens lista (se tidigare inlägg) höjde vi berggyltan till nästan kilot samt fick en skrubbskädda på drygt 300 gram, vilket räckte för att hålla undan för seger. I teamet fiskade Magnus, Mats och undertecknad. Vi hade också ”lånat ut” teamkamrat Mattias till kompisarna i team Garmin Omega och det visade sig som väntat att detta var en riktigt bra uppställning då de var endast 34 poäng bakom oss när helgens resultat summerades! Trea blev goda vännerna Nidingen Giants. Totalt deltog 29 lag.

Lördagsförmiddagen var ganska trivsam vädermässigt, medan resten av helgen var riktigt blåsig och söndagen innebar inomskärsfiske för alla på grund av hård vind. Oavsett inomskärsfiske är det dock omöjligt att inte nämna det tröga fisket. Stora delar av Sveriges flitigaste havsfiskare var på plats och det vägdes inte in en enda torsk över 50 cm och inte en enda bleka, det är riktigt tragiskt. Det var trots allt många rutinerade vrakfiskare ute på lördagen. Alldeles för höga kvoter i alldeles för många decennier är den huvudsakliga orsaken, men man börjar undra om det även ligger något större miljörelaterat i bakgrunden. Tävlingens största fisk blev en havsöring, vilket får ses som mycket anmärkningsvärt, även om det var en grann havsöring.

Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket, sa Winston Churchill om sina stridspiloter. Om årets upplaga av artfiske i Västerhavet kan man säga att aldrig har så många kämpat så mycket för så lite fisk. Nåväl, det fanns några enstaka ljuspunkter i artfisket och vi får hoppas att trenden är tillfällig. Tävlingens slutresultat (topp 15) samt artlista finns bland bilderna i detta inlägg och komplett info hittar du på GHFK:s hemsida. Det var bra uppslutning med tävlande från vår moderklubb Kungsbacka Sportfiskeklubb (KSK), vilket är riktigt kul! Ett stort tack till arrangörerna, våra sponsorer/samarbetspartners och inte minst alla härliga havsfiskare som gjorde helgen till en av årets höjdare – precis som vanligt!

/Markus